Kurtuluş da Yıkım da İnsanlığın Elinde

Share

İklim değişikliği, patlamaya hazır bir bomba gibi ve elimizi çabuk tutup onu etkisiz hale getirmemiz gerekiyor. Italyan sanatçı Lorenzo Quinn, konunun aciliyetine dikkat çekmek amacıyla dev bir heykel yaptı ve heykel 2017 Venedik Bienali dahilinde Venedik Kanalı’nda sergileniyor.

lorenzo-quinn-support-venezia

Birbiriyle ilişki kuran insan bedeni parçalarından oluşan işleriyle tanınan Quinn, yeni heykelinde de aynı anlayışa bağlı kalmış. Heykel Venedik Kanalı içinden yükselen ve boğulmamak için Ca’ Sagredo Oteli binasına tutunmuş bir çift elden oluşuyor.

Support (destek) adlı heykel, küresel ısınma konusunda hemen harekete geçmezsek çok geç olacağına işaret ediyor. Lorenzo Quinn, yüzyıllardır insanlığa ilham vermiş olan Venedik’in de iklim değişikliği nedeniyle sular altında kalma riskiyle karşı karşıya olduğunun altını çiziyor.

Hem kurtuluşu hem de yıkımı hissettiren Support ile sanatçı, insanların değişim yaratabilme ve kendilerini çevreleyen dünyayı dengeleyebilme becerisine sesleniyor. Umudu canlı tutarken durumun kırılganlığını öne çıkarıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...