Ruh eşi kavramını unutun

Share

Evliliğin teorik anlamının, bir kadın ve bir erkeğin bir araya gelerek birlikte yaşaması demek olduğunu hepiniz biliyorsunuz. İşin pratiğinde ise, ruh eşini aramak, yani kendinden bir kopya bulmak var. Ya da birilerini sen yapmak… Uyum mutlaka olmalı, ancak ruh eşi arayışına girerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.

maxresdefault

Ruh eşi kavramını bir kenara atmanızı öneriyor, ortak olduğu kadar farklı zevk ve görüşleri olan kişilerle evlenmenizin doğru bir seçim olabileceğini savunuyorum. Düşünün ki, ruh eşinizi bulamadınız ya da öyle olduğunu düşündüğünüz kişiyle kimyanız uyuşmadı.

Bu durumda kendi kendinize aşık olup, tek başına bir hayat sürdürmek en doğru seçim olmaz mı? Ya da onun, siz gibi olmasıyla uğraşmak, doğru olabilir mi?

Unutmayın, mutlu birliktelik karşınızdaki kişiyle aynı olmayı hayal ederek “ben olma” nedenlerinin kaybolması değil, farklı cins ve özelliklere sahip iki kişinin bir araya gelerek, tamamlanması ve zenginleşmesiyle gerçekleşiyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...