Serinletici Sinema Kulübü: Moonstruck

Share

Serinletici Sinema Kulübü’nde bu hafta nostalji rüzgarları esiyor. Bırakın şemsiyeniz fırtınaya kapılsın, yağmurda saçlarınız ıslansın, şu her şeyi kontrol edebileceğinizi düşünme merakından sıyrılın… Hayatınızda değişimlere, beklenmeyenlere ve imkansızlara yer açın.

Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, haftanın filmi Moonstruck, size doğru yolu göstersin.

moonstruckquote

Sıradan.
Loretta Castorini, aşık olduğu adamı kaybedeli tam yedi sene olmuştu. Kocası öldüğünden beri saçlarındaki griler gibi renksizleşmişti yaşamı. Bir dilek hakkı olsa elbette her şeyin eski haline dönmesini isterdi. Ama bu hayatta ‘keşke’ diyemeyeceğimiz çok az şey başımıza geliyordu ne yazık ki. Ve bu, o anlardan biri değildi. Loretta mutluluğu kocasıyla birlikte mezara gömmüştü, dolayısıyla pekala sıradan bir yaşama razıydı.

YfaaL6I - Imgur

Güvenli bir yol.
Bu sebepten olsa gerek, yaşamında yakın arkadaş ve sevgili arasında bir yerlerde gezinen Johnny Cammareri’nin evlilik teklifini güvenli bir yol olarak düşündü ve kabul etti. Bu kez şanssızlığa yer olmayacaktı çünkü her şey geleneklere uygun olacaktı. Güzel bir kilise düğünü bunun ilk şartıydı. Johnny’nin annesinin ölüm döşeğinde olması bile bu fikrini değiştiremeyecekti, bu düğün muhakkak geleneklere göre yapılacaktı.

fhd987MSK_Danny_Aiello_001

Merhaba Ronny!
Johnny’nin Sicilya’ya hasta annesini ziyarete gidişiyle önemli bir görev Loretta’ya kaldı: Johnny’nin beş yıldır küs olduğu kardeşi Ronny’yi araması ve düğüne davet etmesi gerekiyordu. Telefonda istediği cevabı bulamayan Loretta soluğu Ronny’nin yanında aldı. Ve güvenli yoldan bambaşka bir yola adım attı.

EEE

Geçmişin yaraları…
Ronny’nin geçmişe dair çok fazla acısı vardı. 5 yıl önce yaşadığı trajik kaza, yaşamındaki pek çok şeyi kaybetmesine neden olmuştu. Bütün bu olanlardan abisi Johnny’yi suçluyordu. Bırakın düğününe gitmeyi, onu görmek dahi istemiyordu. Ama işte Loretta’da bir şeytan tüyü vardı. Yüzündeki o sakinlik, o huzur insanı onun yanında iyi hissettiriyordu. Fazla iyi… Sanki bir dokunuşuyla Ronny’nin yaralarını sarabilecek gibiydi. Sanki…

FFGG

‘Loretta ve Ronny’
Yalnızca Loretta’da değil Ronny’de de şeytan tüyü vardı. Sonradan anlayacaklardı ki bu tam anlamıyla bir ilk görüşte aşktı. Yasaktı, olmaması gerekiyordu. Ama olmuştu. Ve de çok güzeldi. Kader onlara büyüleyici bir oyun oynamıştı. Bundan sonrası ise onların elindeydi. Sonuçta hayat seçimlerden ibaretti. Bazısı kolay, bazısı bir hayli zor; ama bir karara varılması gerekti.

563f91ead205ab1be18463642df5304f

Aşk tutulması.
Loretta ve Ronny tam anlamıyla bir aşk tutulması yaşıyordu. Ronny onun kendisiyle evlenmesi gerektiğini, Loretta ise Johnny’ye verdiği sözü düşünüyordu. Her şey karma arışık bir hal almıştı. Tesadüfler onları bir araya getirmek için yeterli miydi? İşte bütün sorun buydu.

fhd987MSK_Cher_027

Mükemmel değiliz.
Loretta kararını vermişti: Ronny ile yaşadığı hata, gelecekteki hayatından vazgeçmesi anlamına gelmiyordu. Oysaki hislerine de hatalarına da daha fazla güvenmesi gerekiyordu. Sonuçta bizler hata yapmak ve ders almak için dünyaya gelmiştik. Mükemmel olan kar taneleri ve gökkuşağıydı ne de olsa. Biz mükemmelliğe bir parça çomak sokmak için dünyaya gelmiştik.

4IJ4INyTCmaxtX3WIcnam0VxCKY

‘Hatalar ve mucizeler’
Bazen hata yapmak, ders almamak ve yine de hata yapmak gerekir. Hayat dediğin, bazen öğrenmek, bazen öğrenmeyi reddetmek, bazen ise kalbini dinlemektir.

Hadi gelin siz de Loretta ve Ronny’den ilham alın: Geçmişi unutmayın; fakat özgür bırakın. Geleceği pek kurcalamayın, yaşamaya bakın. Böylelikle anın yani bugünün tadını çıkarın.

Hayatınızda hatalara ve mucizelere yer açın.

İyi seyirler…

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...