2017 iMac’ler Tanıtıldı!

Share

Intel Kaby Lake işlemcileri ve şimdiye kadarki en iyi ekranlarıyla yeni iMac ailesi masaüstü kullanıcılarını oldukça memnun edecek. İşte yeni iMac ailesinin özellikleri.

Apple, WWDC 2017 geliştirici etkinliğinde yeni iMac modellerini tanıttı. Yeni işlemcileri ve çok daha iyi ekranları ile iMac ailesi artık çok daha güçlü.

Apple iMac özellikleri

Apple iMac ailesi bundan böyle gücünü 10-bit HEVC çözücülü Intel Kaby Lake işlemcilerden alacak. 21.5 inç iMac’lerde 32 GB RAM seçeneği yer alırken, 27 inç modelde bu miktar 64 GB’a kadar çıkabiliyor. Tüm 27 inç iMac seçeneklerinde ve üst seviye olan 21.5 inç 4K Retina iMac’te Fusion Drive standart haline gelmiş durumda. Yüzde 50 daha hızlı SSD’ler ile 2 TB’a kadar depolama seçenekleri sunuluyor. Ürünün arkasında iki adet Thunderbolt 3 bulunuyor.

Yeni iMac ekranlarının şimdiye kadarki en iyi ekranlar olduğu ifade ediliyor. Yeni iMac’ler 500 nit ve 1 milyar renk ile yüzde 43 daha parlak ekranları ile harika bir deneyim sunacak. Yeni nesil grafikler içinse bütünleşik Intel Iris Plus Graphics 640 kullanılıyor ve önceki nesle göre yüzde 80 daha fazla hız sağlanıyor. Ek olarak, 21.5 inç iMac’te AMD Radeon Pro 555 ve 560 (4 GB VRAM’e kadar) seçenekleri bulunuyor ve 3 kat daha fazla performans sağlanıyor. 27 inç 5K iMac ise AMD Radeon Pro 570, 575 ve 580 GPU (8 GB VRAM’e kadar) seçeneklerine sahip.

Yeni iMac modelleri, macOS High Sierra işletim sistemi güncellemesi ile birlikte sanal gerçeklik desteği de sunacak. Ek olarak, bilgisayar üzerindeki iki Thunderbolt 3 USB-C portu, şirketin bu bağlantıyı standart haline getirmeye başladığının bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

Apple iMac modellerinin çıkış tarihi ve fiyatı

21.5 inç iMac’ler 1,099 dolardan başlarken, 21.5 inç 4K iMac 1,299 dolarlık fiyat etiketine sahip. Son olarak 5K iMac ise 1,799 dolar. Tüm ürünler ABD’de 7 Haziran tarihi itibarıyla satın alınabilecek.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...