Robert Kubica, 2011 Yılından Sonra İlk Kez F1 Aracı Kullanacak

Share

Eski F1 pilotu Robert Kubica, salı günü Valencia’da Lotus’un 2012 F1 aracıyla yapacağı testle birlikte 2011’den sonra ilk kez F1 aracı kullanmış olacak.

Polonyalı pilot son olarak 2011’in Şubat ayında Ricardo Tormo pistinde yapılan sezon öncesi testlerinde Formula 1 aracı kullanmıştı. Kubica bu testten kısa bir süre sonra ralli kazası geçirmiş ve bir daha F1 aracının direksiyonuna geçememişti.

O günden sonra sadece ralli yapan Kubica, geçtiğimiz yıl pist üstü yarışlarına dönmüş ve son aylarda GP3, Formula E ve LMP2 araçlarını test etmişti.

Bu yılın başında ByKolles’in LMP1 aracıyla FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışmayı kabul eden Kubica, daha sonra bu kararından vazgeçmişti.

Açıklamaya göre Kubica, Lotus’un 2012 yılındaki Formula 1 aracıyla salı günü Valencia’da piste çıkacak. Aynı gün Lotus E20’nin direksiyonuna Sergey Sirotkin de geçecek.

Aracı daha önce Renault’nun genç sürücüleri ve F2 pilotu Nicholas Latifi Silverstone’da kullanmıştı.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...