Aşk Acısına İyi Gelen 8 Yiyecek

Share

O karanlık günleri geride bırakmak ve mutlu günlere yelken açmak için destek kuvvet, yine mutfaktan geliyor. Aşk acısını unutmanın yolu serotonin deposu yiyeceklerden geçiyor.

o-SAD-CAKE-facebook

Bu sihirli yiyecekler arasında tahıllardan kırmızı ete, kuru yemişten avokadoya, patatesten domatese, kolayca ulaşılabilecek öneriler yer alıyor.

1- Kahvaltıda tahıllı gıdalar

B vitamini bakımından oldukça faydalı olan buğday, yulaf ezmesi, tahıl gevrekleri gibi kepekli tahıllar serotonin üretimine yardımcı olan gıdalar arasında. Sabahları uyandığınızda bunlardan tüketmek serotonin ve enerji seviyenizin yükselmesine yardımcı olacaktır.

2- Bu balıklar bir harika

Somon, ton balığı, sardalya gibi balıklar doğal amino asitler içerir ve bunlar serotonin üretiminde kullanılan triptofan adlı maddenin üretimi için önemli birer kaynaktır. Üstelik çok lezzetli olmaları da cabası… Benzer bir etkiyi tavuk ve hindi gibi kümes hayvanlarının eti de yapacaktır.

3- Mutluluğu ette bulun

Özellikle sığır ve kuzu etinde bulunan serotonin miktarı, diğer hayvanların etlerine nazaran biraz daha fazladır.

4- Kuru yemişleri zevkle kıtırdatın

İçerdiği yağlar ve bileşenler sayesinde, kuru yemişler de serotonin seviyenizi artırmaya yardımcı olacaktır. Özellikle ceviz, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, kaju, susam ve yer fıstığı en doğru seçim.

5- Muzun sütle aşkından feyz alın

Milkshake olarak ne de güzeldir muz. Gerçi tek başına da harika bir meyvedir, az biraz kalorilidir ama olacak o kadar. Vücuttaki serotonini boşuna artırmıyor.

6- Domatesin bu marifeti de var

Domatesin inanılmaz faydalı bir yiyecek olduğu her fırsatta söylenir. Bir marifeti de, içerdiği bileşenlerdeki bol serotonin sayesinde aşk acısına iyi gelmesi.

7- Pozitif düşünce uzmanı ‘Avokado’

Serotonin içermesinin yanı sıra avokado, beyin fonksiyonlarını ileri düzeyde geliştirmek için gerekli besin öğeleri bakımından da zengindir. Sağlıklı ve mutlu düşünmek, aşk acısına birebir!

8- Patatesin hem kabuğu, hem kendi faydalı

Özellikle kabuğuyla fırınlanmış patates, serotonin bakımından oldukça zengin. Tabii ki yalnızca fırınlanan değil, kızartılan patates de buna dahil.

Bonus: Çikolata!

Tabii ki kadim dostumuz çikolata… Kaloriyi boş vermek kaydıyla aşk acısını unutmak için de çikolataya sığınabilirsiniz.

Yemek.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...