Çip Takılan Leyleğin Sinyali Mozambik’ten Geldi

Share

Samsun’da uydu vericisi takılarak takip edilen 4 leylekten biri 7 bin kilometre mesafe kat ederek Mozambik’e ulaştı. Diğerlerinin de Tanzanya, Sudan ve Etiyopya’da olduğu belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırmalar Merkezi, Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği işbirliğiyle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti´ndeki leylekler için geçen yıl 1 Temmuz’da proje başlatıldı.

Genellikle Afrika’ya kadar gidiyorlar, Mozambik beklenmiyordu

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti´ndeki leylek popülasyonunun hareketlerinin uydu üzerinden takip edilmesi için leyleklere uydu vericisi takıldı. OMÜ Ornitoloji Araştırmalar Merkezi görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, “Leyleklerin genellikle Sahra altı Afrika’ya gittiklerini biliyoruz. Ancak Mozambik ve Tanzanya’ya kadar gitmiş olmalarını beklemiyorduk” dedi.

DHA

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...