Yeni Peugeot 508, Kamuflajıyla BMW’yi Andırdı

Share

Test süreci devam eden Peugeot’nun amiral gemisi sportif tasarımıyla dikkat çekecek gibi gözüküyor.

Peugeot’nun binek ve SUV modelleri üzerinde yaptığı makyaj projeleri bir bir kendisini gösterirken sıra yavaş yavaş amiral gemisine geliyor. Son olarak makyaj operasyonunun yanı sıra 1.5 litrelik yeni dizel motor ve sekiz ileri otomatik şanzımanıyla 308‘i tanıtan markada gözler ailenin en büyüğü olan 508‘e çevrildi. CEO Jean-Philippe Imparato’nun mart ayında yaptığı açıklamayla Instinct konseptinin tasarımından izlerin yer alması büyük oranda netleşen 508 test sırasında kamuflajlı olarak kameralara yakalandı.

Halihazırda sunulan versiyona oranla çok daha sportif bir çizgiye sahip olduğunu gördüğümüz 508’in yeni döneminde arka tarafa doğru gidildikçe sport coupe formunun kullanıldığını söyleyebiliyoruz. PSA’nın EMP2 platformu üzerine geliştirilen aracın Instinct’ten alacağı en önemli parçaların başında ışıklandırma olacak gibi gözüküyor. Hibrit motor versiyonuyla da sunulması büyük ölçüde netleşen yeni 508, Peugeot’nun otonom sürüşte bir adım daha yaklaştığı sürüş asistan destekleriyle de iddialı olacak. Buna direksiyona temas etmeden kendi kendini yönetebilme, otomatik fren ve gelişmiş park asistanı gibi destekler de dahil. Citroen’in C5‘i rafa kaldırmasının ardından PSA grubu için önemi bir seviye daha artan 508’i rakiplerinden ayıran özelliklerin neler olacağını önümüzdeki günler gösterecek.

Carscoops, Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...