En Ucuz MacBook Pro Modelinin Satışı Duruyor

Share

Apple geçtiğimiz yıl uzun bir zamandır aynı tasarımda kalan MacBook Pro serisini güncelledi ve birçok yeni özelliği cihazlarına dahil etti. Fakat buna rağmen eski MacBook Pro modelinin satışına devam etti. Böylece yeni MacBook Pro’lara yüksek fiyatlar ödemek istemeyenler eski MacBook Pro’yu satın alabiliyordu. Eğer bu zamana kadar almadıysanız maalesef şimdiden sonra bu modeli satın almanız mümkün görünmüyor.

WWDC17’de MacBook Pro’ları güncelleyen Apple, giriş seviyesi modelde fiyat indirimine gitti ve cihazlarda küçük bazı değişiklikler yaptı. MacBook Pro’ların işlemcisi Kaby Lake mimarisine geçiş yaptı. Fiyat indirimine gidilmesiyle birlikte eski modelle yeni arasındaki fark azaldı ve Apple da eski modelin satışını tamamen durdurdu.

2015 model MacBook Pro günümüzdekilerin aksine birçok özelliğe sahip değildi. Touch Bar’ın bulunmadığı bilgisayarda parmak izi okuyucuya da yer verilmiyordu. Ekran kalitesi ve diğer birçok özellik açısından da geride kalan model yine de büyük bir ilgi görüyordu. Özellikle yeni nesil MacBook Pro’ların sadece USB-C girişini barındırması, kullanıcıların bu eski sürüme yönelmesinin en büyük nedenlerindendi. Ayrıca bazı kişiler Touch Bar gibi özellikleri gereksiz bulmuş ve daha uygun fiyatlı eski modeli tercih etmişti. Şimdi ise 2015 model MacBook Pro satın almak isteyenlerin ikinci el cihazlara bakmaktan başka seçeneği bulunmuyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...