iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone 8’in Ön ve Arka Panelleri

Share

iOS 11 ve yeni Apple ürünlerinin görücüye çıkmasının ardından artık tüm gözler yeni iPhone’lara çevirilmiş durumda. Eylül ayında tanıtılmasını beklediğimiz iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone 8’in şimdi de ön ve arka panelleri ortaya çıktı.

Paylaşılan görsellere bakıldığında cam arka paneller göze çarpıyor. Kaynaklara göre yeni iPhone modelleri cam arka panel sayesinde kablosuz şarja imkan tanıyacak.

Telefonun ön ve arka kısmında herhangi bir parmak izi sensörünün yer almaması ise parmak izi sensörünün ana ekrana entegre edildiğini akıllara getiriyor. Göz tanıma desteği için telefonda 3D çift ön kamera sisteminin yer alacağı belirtiliyor. Lazer ve kızıl ötesi sensörden destek alacağı ifade edilen iPhone 8’de parmak izi sensörünün ana ekrana mı yoksa cihazın arkasına mı yerleştirileceği halen belirsizliğini koruyor. Gelen son iddialar iPhone 8’de parmak izi sensörünün ana ekranda olacağını belirtse de halen bu iddianın doğru olup olmadığı bilinmiyor. Yayınlanan görsellerde iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’a ait olduğu söylenen panellerde de parmak izi sensörünün yer almadığını belirtelim.

Daha önce ortaya atılan iddialarda telefondaki çift arka kameranın daha iyi artırılmış gerçeklik deneyimi için dikey olarak konumlandırılacağı belirtilmişti. Apple’ın kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda ARKit’i duyurması iPhone 8’deki kameranın dikey gelme iddialarını kuvvetlendiriyor.

Çerçevesiz 5,8 inçlik OLED ekranla gelmesi beklenen iPhone 8’in 128 GB’lık modelinin 870 dolardan, 256 GB’lık modelinin ise 1.070 dolardan satışa sunulacağı iddia ediliyor.

 

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...