Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Share

Porsche daha önce de Exclusive Series modelleri tanıtmıştı. Genelde sınırlı üretim rakamlarına sahip olan bu araçlar sundukları ek donanımlarla dikkat çekmişlerdi. 911 Turbo S’teyse durum biraz daha farklı.

Altın renkli gövdesi haricinde birçok farklı detay sunan araçta karbon fiber gövde parçaları kullanılarak ağırlık aşağıya çekilirken 20 inç çaplı jantlar da araca özel. Bu arada arka bölümde yer alan kaput ve egzoz çıkışlarının aksesuar paketinden alınan parçalarla zenginleştirildiğini belirteyim.

İç mekanda da devam eden altın renkli detaylar koltuklar, kapı içleri ve istenirse tavanda görülebiliyor. Kapı eşikleri ve konsolda karbon fiber kullanılan araçlarda sınırlı üretim plakası da yer alacak.

Opsiyonel olarak, araca uygun renkleriyle dikkat çeken saat ve bagaj seti de sunan Porsche çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli motorun gücünü 607 beygire yükseltmiş. Maksimum tork değeri 750 Nm olan araç dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0’dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 330 km/s.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...