iMac Pro’nun Fiyatı 60 Bin Liraya Kadar Çıkabiliyor

Share

Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda gün ışığına çıkan iMac Pro, sunduğu performansla çıtayı en üst noktaya taşıyor.

Aralık ayında yurt dışında satışa sunulacağı açıklanan 8 çekirdek Intel Xeon işlemcili iMac Pro’nun fiyatının 4.999 dolar olacağı duyurulmuştu. Apple etkinlikte bilgisayarın 8 çekirdekli işlemci haricinde 10 veya 18 çekirdekli Xeon işlemcilerle de satın alabileceğini belirtmişti. Apple bu modellerin satış fiyatlarını henüz duyurmasa da ZDNet, en üst performansa sahip iMac Pro’nun satış fiyatına ulaştı. ZDNet’in paylaştığı bilgilere göre en üst donanıma sahip iMac Pro, Amerika’da 17.299 dolardan satışa sunulacak. 18 çekirdekli işlemci için kullanıcıların ekstradan 4.000 doları gözden çıkarması gerekiyor.

128 GB RAM, Pro Vega 16 GB HBM2 grafik işlemcisi ve 4 TB SSD’nin fiyatları ise sırasıyla 2.700, 2.000 ve 3.600 dolar. En üst düzey özellikler seçildiğinde satış fiyatı 17.299 dolara (yaklaşık 60 bin TL) çıkan iMac Pro’nun Türkiye’de de oldukça yüksek bir fiyattan satışa sunulacağını söylemek mümkün.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...