Mutlu evlilik tüyoları

Share

Eskiye kıyasla, günümüzde pek çok genç, evliliği tercih etmiyor. Sorumluluklar, kaygılar ve çevresel faktörlerden dolayı evlilik sayıları azalsa da uzmanlar ve araştırmalar doğru evlilik yapmanın kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şey olduğunu savunuyor.

Hampshire-Wedding-Photographer-Wedding-Portfolio-16

Businessinsider.com bu konuyu çift terapisti Peter Person ile konuştu ve ortaya uzun süren evliliklerle ilgili şu sonuçlar çıktı: Evlilikler, bekar hayatına göre kişileri daha kendine güvenli ve daha mutlu yapıyor. Özellikle de orta yaş sendromu gibi stresli zamanlarda bu daha da kendini belli ediyor.

Evliliklerde mutluluklar ilk olarak kimyaya bağlı. Ve bu kimyaya tutku da dahil.

Kimyayı sadece seks ile sınırlı olarak düşünmeyin. Sosyal hayattaki uyumunuz da bu kimyada yer alıyor.

Eşinizin yanında kendinizi nasıl hissettiğiniz önemli. Bu soruyu kendinize sorduğunuzda ‘mutlu’ cevabı verebiliyorsanız uzun ilişkiye çok yakınsınız demektir.

Eşinizi seksi buluyor ya da onunla seyahat etmeyi seviyor musunuz? Bu iki soruya vereceğiniz cevapların olumlu olması çok önemli.

Romantik komedi filmlerdeki evlilikleri baz almayın. O tarz evlilikler sonsuza dek sürseydi filmler en sonunu da gösterirdi.

İki kişi birbirinden çok farklı olabilir. Aynı konuda farklı şeyler düşünebilir, farklı fikirlere sahip olabilirler. Ama bunu birbirinizi beslemek için mi yoksa yıpratmak için mi kullandığınız çok önemli. Ve kendinizi denemek için küçük bir test yapabilirsiniz.

Eşiniz birkaç günlüğüne uzağa gittiğinde gözünüzün önüne onu hatırlatacak ayakkabı, parfüm gibi onun için önemli olan bir şey koyun. Ve objeyi gördüğünüzde ne hissettiğinize dikkat edin. Özlem mi yoksa kızgınlık mı? Cevabı siz verin…

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...