LGBT’ye Destek Olmak İçin Gökkuşağından Vazgeçti

Share

Skittles, Londra’daki Onur Yürüyüşü için desteğini göstermek amacıyla kendi gökkuşağından vazgeçti.

477796726594913db814fe2.53866845_n

Şekerleme markası Skittles, absürde yakın reklamcılık anlayışı ve gökkuşağını temel alan marka kimliğiyle tanınır. Gökkuşağını bu kadar ön planda kullanan bir başka grup ise LGBT dernekleri. Bu nedenle Skittles, Londra’daki onur yürüyüşü için gökkuşağını ödünç vermeye karar vermiş çünkü o gün tek dikkat çekenin LGBT gökkuşağı olması gerektiğine karar vermiş. Rol çalmak istememiş denebilir yani.

Markanın siyah-beyaz bir kurumsal kimlikle yayınladığı mektupla ve bir videoyla bu karar açıklanmış. Açıklamanın ardından da Skittles klasik kırmızı ambalajını da siyah-beyaz bir ambalajla değiştirmiş ve bunu tüm basılı ve açık hava işlerinde kullanmış. Dijital panolarda renkliden renksize geçiş hareketli bir şekilde sunulurken Pride için de özel Skittles standı hazırlanmış.

Bu kadar da değil. Kampanya için paket içerisindeki şekerlemelerde bile gökkuşağı renklerinden vazgeçilmiş, bildiğimiz Skittles renkleri bembeyaza dönüşmüş. Bu sınırlı üretim gökkuşaksız Skittles paketleri Pride sırasında dağıtılmış. Hatta daha sonra süpermarket zinciri Tesco da LGBT topluluğuna olan desteğini göstermek için, ürünü ülke çapındaki marketleri için sipariş etmiş.

adam&eveDDB tarafından yaratılan ve #OneRainbow (Tek Gökkuşağı) etiketiyle desteklenen kampanya, Skittles’ın LGBT’ye verdiği desteği yüksek sesle duyurmakla kalmıyor, marka imajını da yükseltiyor. Sosyal medyada büyük beğeni toplayan kampanya; reklam çevrelerinde iyi tepkiler alıyor. Nitekim çalışma Cannes Lions’da da Outdoor / Açık Hava kategorisinde Gold Lion kazandı. Markanın rol çalmayayım derken başrole çıktığı bile söylenebilir bu işle.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...