Porsche’nin Formula 1’e Mi Dönüyor?

Share

Porsche LMP1 takım patronu Andreas Seidl, 2021 sonrası motor kurallarını görüşmek üzere Formula 1’le görüşmeler yapmaya hazırlanıyor.

Formula 1’de 2021 sonrasında daha ucuz, daha sesli ve daha güçlü motorlara geçilmesi planlanıyor ve Audi başta olmak üzere diğer üreticiler bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Le Mans 24 Saat yarışını başlatmak için Fransa’ya giden F1’in CEO’su Chase Carey, Porsche ve Toyota yöneticilerine 2021 kurallarıyla ilgili planlarını anlatmıştı.

Porsche LMP1 projesinin sorumlusu Fritz Enzinger, Formula 1’in gelecekteki kural değişikliklerini görüşmek üzere kendilerine davette bulunduğunu ve Porsche’nin de bu daveti kabul ettiğini söyledi.

Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni motor kurallarıyla ilgili yeni bir toplantı daha yapılacak ve Porsche’nin LMP1’deki takım patronu ve Eski BMW mühendisi Andreas Seidl görüşmede yer alacak.

Porsche’nin 2021 yılında F1’e girmek için ciddi bir marka aradığı ve Red Bull ve McLaren’la anlaşabileceği düşünülüyor.

Red Bull 2015 yılında Volkswagen’le anlaşmaya çok yaklaşmış fakat patlak veren dizek skandalıyla birlikte bu anlaşmadan vazgeçilmişti.

Porsche şu anda WEC’deki LMP1 projesi için 200 milyo euroya yakın para harcıyor ve benzer finansal koşullara sahip olmasına karşın Formula 1’in daha popüler ve her zamankinden daha ilginç olabileceğini düşünüyor.

McLaren, TAG Porsche ile 1983-1987 arası çıktığı 68 yarışın 25’ini kazanmış ve 1984 ve 1985 yıllarında markalar şampiyonu olmuştu.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...