Apple Son Çeyrekte Coştu

Share

Yazılım ve teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Apple, son çeyrekte beklentilerin üstünde bir performans sergiledi.

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Apple, son çeyrekte beklentilerin üzerinde bir performansa imza attı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Cowen and Company analisti Timothy Arcuri, Cupertino merkezli şirketin geçtiğimiz çeyrekte iPhone satışlarını arttırdığını belirtti.

Arcuri, Apple’ın son çeyrekte bir önceki çeyreğe oranla iPhone satışlarını 1 milyon civarında arttırdığına dikkat çekerek, toplamda 41.5 milyon iPhone satıldığını iddia etti. Bu genel olarak beklenmedik bir durumdu.

Çünkü iPhone 8 ile klasik olduğumuz iPhone tasarım çizgisinin tamamen değişecek olması kullanıcıları bu modele yönlendirecektir. En azından teknoloji dünyasındaki genel görüş bu yönde. O yüzden mevcut iPhone satışlarının gün geçtikçe daha da azalması bekleniyordu. Fakat son iki çeyrek kıyaslandığında iPhone satışlarının 1 milyon dolayında artması bir sürpriz olarak yorumlandı.

Arcuri, iPhone 8’den olan beklentiler konusuna da değindi. Diğer analistler gibi Arcuri’de iPhone 8’in büyük bir talep ile karşı karşıya kalacağını düşünüyor. O yüzden telefonun ilk satışa sunulduğu günlerde olası bir stok sorunu çok da büyük bir sürpriz olmayacaktır. Apple iPhone 8 üretimine normal takvimin öncesinde başlamış olsa da bu telefonu üretmenin, klasik iPhone tasarımına sahip modellerden daha fazla vakit aldığı iddia ediliyor.

Arcuri, diğer analistlerin aksine, Apple’ın iPhone 8’i herhangi bir gecikmeye mahal vermeden Eylül ayında satışa sunacağını iddia ediyor.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...