Dijital çağda aşk başkadır

Share

eÇift, ‘Dijital çağda aşk’ konulu bir araştırma gerçekleştirdi. Türkiye genelinde gerçekleştirilen ankete yaklaşık 1000 kişi katıldı. eÇift’in ‘Dijital çağda Aşk’ üzerine yaptığı araştırmaya göre Facebook profiliniz inceleme altında!

“Yeni tanıştığınız birini İnternet üzerinden araştırır mısınız yoksa hiç bakmam kendim tanırım mı dersiniz?” sorusuna, araştırmaya katılanların %62’si İnternet üzerinden “Araştırırım” derken, %38’i “Araştırmam, kendim tanımaya çalışırım” dedi.

“Biriyle tanıştığınızda ilk hangi sosyal medya hesabına bakarsınız?” sorusuna ankete katılanların %85’i Facebook derken %9’u Instagram,%4’ü Linkedin, %2’si ise Twitter dedi. Çıkan sonuca göre, Facebook profilinizdeki fotoğraflardan, paylaşımlarınıza, ortak arkadaşlarınızdan ilgili alanlarınıza kadar tüm bilgiler potansiyel sevgiliniz tarafından inceleniyor!

Günümüzde Kavgalar Analog, Ayrılıklar Dijital!

“Sevgilinizle kavga ettiğinizde kendinizi nasıl ifade etmeye çalışırsınız?” diye sorulduğunda katılımcıların %77’si “yüz yüze” dedi. “Aklıma geleni telefonumdan sms atarım” diyenler %11 ile ikinci sırada yer alırken, “Telefonda konuşarak derdimi anlatırım” diyenler %9, “Uzun bir e-posta atarım” diyenler ise katılımcıların sadece %3’üydü.

Teknoloji İlişkileri Negatif Etkiliyor

“Sizce sosyal medya ve teknoloji günümüz ilişkilerini pozitif mi negatif mi etkiliyor?” diye sorulduğunda ankete katılanların %64’ü ilişkilerinin negatif etkilediğini söylerken, %36’sı sosyal medya ve teknolojinin pozitif bir etkisi olduğunu söyledi.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...