Facebook, Profil Fotoğrafı Hırsızlarının Peşine Düşüyor

Share

Facebook’a neredeyse hakkımızdaki tüm bilgileri giriyoruz. Facebook bu girdiğimiz verilerin tamamını sunucularında saklıyor izin verildiği takdirde bu bilgileri reklamlarda kullanabiliyor. Bize ise kişisel verilerimizle ilgili gizlilik ayarları sunuyor. Bu sayede hangi bilgileri kimlerin görebileceği çok kolay bir şekilde ayarlanabiliyor. Ne var ki hesapların büyük bir bölümünde yer alan profil fotoğrafı her zaman açık olduğu için güvenlik açığı arz ediyor. Facebook ise bunu çözmek için harekete geçiyor.

Güvenlik konusunu ciddiye alan kullanıcılar, fotoğraflarının kendilerinden habersiz olarak alınması ve hoş olmayan yerlerde yayınlanması gibi konulardan son derece kaygı duyuyor. Burada görev Faceebook’a düşüyor.

Hindistan’da kullanıma sunulan özellik, profil fotoğrafının alınıp kullanılmasının önüne geçiyor. İlgili özellik aktif edilirse kişinin profil resmi indirilemiyor, kopyalanamıyor ve hatta Facebook üzerinde mesaj olarak bile paylaşılamıyor. Android uygulamasında ekran görüntüsü alan kişilerin de önüne geçildiği belirtiliyor. Dolayısıyla ekranın görüntüsünü alarak profil fotoğrafını çalmak isteyen kötü niyetli kişiler bu isteklerini yerine getiremiyor. Bu şekilde korunan hesapların profil fotoğraflarının çevresinde mavi bir çerçeve bulunuyor. Bu işareti gören kişiler çabalamaya bile gerek duymadan baştan pes edeceğe benziyor. Güvenlik açısından mantıklı görünen özelliğin tüm dünyada kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...