Mac’teki Zararlı Yazılımların Sayısı Hızla Artıyor

Share

Mac sahipleri meteor yağmuru, uzaylı istilası ve nükleer saldırı da dahil olmak üzere her türlü kötülükten kurtulabileceğini düşünüyor olsa da durum aslında pek de öyle değil. Eskiden Mac’lerde zararlı yazılım olmadığı ve olamayacağı yönünde bir görüş hakimdi ancak son yıllarda zararlı yazılımların sayısı epey artmış durumda. Yayınlanan son bilgiler Mac’teki zararlı yazılımların sayısının hangi boyuta ulaştığını gözler önüne seriyor.

McAffee’nin yayınladığı raporda son yıllarda Mac’teki zararlı yazılımların sayısındaki büyük artış dikkat çekiyor. Sadece 2017’nin ilk çeyreğinde 250 binden fazla yeni zararlı yazılımın keşfedildiği ifade ediliyor. 2016’nın 3. çeyreği ile 4. çeyreği arasındaki devasa sıçrama ise belki de tablonun en dikkat çeken kısmı. Bu kadar kısa bir zaman içerisinde bu yazılımların sayısında nasıl ve neden bu kadar artış olduğu gerçekten de merak konusu. Tüm bu sayıları bir araya getirdiğimizde şu anda toplam 700 binden fazla zararlı yazılımın Mac’leri tehdit ettiği anlaşılıyor. Son yıllarda ilgili yazılımların daha karmaşık bir hal alması Apple’ın Mac’i tamamen güvenli hale getirebilmesinin önüne geçiyor.

Öte yandan Mac ile PC’yi karşılaştırdığımızda Mac’in halen PC’den çok daha güvenli olduğu anlaşılıyor. Zira belirtilenlere göre PC’de şu anda 700 milyondan fazla zararlı yazılım mevcut. Karşılaştırma yapıldığında Mac’in 700 bin zararlı yazılım sayısının çok az kaldığını söylemek mümkün.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...