Salvador Dali’nin Mezarı Açılacak

Share

Ünlü İspanyol ressam Salvador Dali’nin kızı olduğunu iddia eden ve mirastan faydalanmak isteyen Pilar Abel Martinez’in başvurduğu mahkeme, sanatçının mezarının açılarak DNA testi yapılmasına karar verdi.

1989 yılında hayatını kaybeden İspanyol ressam Salvador Dali’nin mezarının açılarak babalık testi yapılacağı bildirildi.

Dali’nin kızı olduğunu iddia eden Pilar Abel Martinez’in başvurusunu değerlendiren Madrid’deki ilgili mahkemeden bugün yapılan açıklamada, ünlü sanatçının mezarının açılarak DNA testi yapılmasına karar verildiği belirtildi.
Açıklamada, söz konusu davanın 2015 yılında Katalonya’nın Girona kentinden bir kadın tarafından açıldığı kaydedildi.

‘MEZARI MUHTEMELEN TEMMUZ AYINDA AÇILACAK’

1956 yılında Dali’nin memleketi Figueres doğumlu olan Pilar Abel Martinez, 2007 yılından beri Dali’nin evlilik dışı doğan kızı olduğunu iddia ediyor. Martinez’in avukatı Enrique Blanquez, Dali’nin mezarının açılma tarihinin henüz kesinlik kazanmadığını ama muhtemelen Temmuz ayında mezarın açılacağını belirtti.

Martinez, annesinin 1950’li yıllarda Dali’nin yaşadığı bir evde hizmetçi olarak çalıştığını ve Dali ile olan arkadaşlıklarının bir süre sonra gizli bir aşk ilişkisine dönüştüğünü öne sürüyor. Martinez, Dali’nin mirasından pay almanın yanı sıra adını da taşıma hakkı elde etmeyi talep ediyor. Mirasın ne kadar olduğu ise henüz bilinmiyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...