Disneyland Haritası 708 Bin Dolara Satıldı

Share

Dünyanın birçok ülkesinde büyük rağbet gören Disneyland parklarının ilki olma özelliği taşıyan ve 1955’te Kaliforniya’da açılan Disneyland eğlence parkının orijinal haritası, açık arttırmada 708 bin dolara alıcı buldu.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Anaheim bölgesinde 1955 yılında hizmete giren Disneyland eğlence parkının orijinal haritası açık arttırmaya sunuldu.
Yapılan açık arttırmanın sonucunda, harita 708 bin dolara alıcı buldu.

Walt Disney’in ilk Disneyland parkına dair hayalini yansıtan haritanın, sanatçı Herb Ryman ve Disney ortaklığında, 1953’te çizildiği belirtildi.

​YATIRIMCILARLA YAPILAN TOPLANTILARDA KULLANILDI

Walt Disney tarafından stüdyosunun bütçeyi reddetmesi üzerine stüdyoyu ikna etmek için kullanılmıştı. Söz konusu dönemde Mickey Mouse, Donald Duck gibi karakterleri ve Pamuk Prenses, Alice Harikalar Diyarında gibi yapımları hayata geçiren Disney’in kardeşi Ray’in haritayı New York’taki Amerikan Yayın Birliği (ABC) yatırımcılarına sunduğu kaydedildi. Görüşmelerin ardından ABC yatırımcılarının projeyi kabul ettiği ve ilerleyen yıllarda da başka yatırımcılarla yapılan toplantılarda bu haritanın sunulduğu ifade edildi.

Haritanın kullanımdan çıkmasıyla birlikte, proje asistanı olarak çalışan Grenade Curran’a verildiği ve Curran’ın tam 60 yıl boyunca haritayı sakladığı belirtildi.

Harita, en pahalıya satılan Disney haritası oldu. Haritada Walt Disney’in şahsen yazdığı notlar da bulunuyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...