En Güzel İcat: Öykü Makinesi

Share

Günlük hayatınızda zamanın büküldüğü o bekleme anlarını bilirsiniz. İki ders arasındaki “dışarı çıksan çıkamazsın” molası, rötar yapan uçağı çaresiz beklediğin anlar, toplu taşıma yolculukları… Hele bir de yanında kitabın yoksa… “Kısa Öykü Makinesi” işte böyle zamanların kurtarıcısı.

Makinenin çalışma prensibi çok basit: Okumak istediğiniz süreyi seçiyorsunuz (1, 3 veya 5 dakika) ve o da talebinize göre size küçük bir öykü çıkarıyor. Paris’teki Charles de Gaulle Havaalanı’nda bulunan bu makine, bünyesinde 6800‘den fazla yazarın öyküsünü barındırıyor.

Üniversite kampüslerine ve alışveriş merkezlerine de yayılmaya başlayan bu minimal öykü istasyonu ülkemizde olsa “100 Temel Eser” zihniyetine kurban gider miydi dersiniz?

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...