İşinizi Daha İyi Hale Getirin

Share

Söz konusu işe geldiğinde “eh” ile başlayan cümleler için hayat çok kısa. Sevdiğiniz işi bulun ya da işinizde düzenlemeler yapın. Airbnb’nin Ticari ve Hukuki İşler Şefi Belinda Johnson, bu konuda sizlere yardımcı oluyor.

DEĞİŞİMİ ÖTELEMEYİN
Bir girişimci olan babam her zaman risk almaya dair cesaretli olunması gerektiğini savunmuştur. “En kötü ne olabilir ki” der hep. Hukuk eğitimi aldıktan sonra bir dizi hukuk firmasında çalıştım. Altı yıl içerisinde üç şirket değiştirdim ve sonunda anladım ki geleneksel hukuk işleri hiç de bana göre değil. O dönem Dallas’ta yaşıyordum ve herkes akış içeriği şirketi olan broadcast.com adlı sitenin kurucusu olan girişimci Mark Cuban hakkında konuşuyordu.

Aynı spor salonuna gidiyorduk kendisiyle ve bir gün bütün cesaretimi toplayarak yanına gidip “Sizin nasıl işler yaptığınızı ve benim size nasıl yardımım olabileceğini bilmek isterdim” diye sordum. O zaman 29 yaşındaydım. Kariyerim ve benim için önemli bir adımdı bu.

YAPILMASI GEREKENİ YAPIN
Beş yıl önce Airbnb hakkında araştırma yapmaya başladım. İnsanlar Airbnb üstünden ev ya da araba gibi varlıklarını kullanarak ekonomilerine katkı sağlayabiliyorlardı. Çığır açan bir gelişmeydi bu. Ulaşabileceğim herkese ulaştım, Airbnb’nin kurucu ortağı ve CEO’su Brian Chesky ile bir toplantı ayarlamak için elimden geleni yaptım.

Kısa zamanda amacıma ulaştım ve onlarla çalışmaya başladım. İş tanımım gereği yaptıklarımın yanı sıra nelere ihtiyaç duyulduğuna dair de çalışmalar yapmaya başladım ve bunları hayata geçirdim. İnsan kaynakları direktörü ayrıldıktan sonra onun yerine geçtim, şimdiyse bu departman bana raporları sunuyor.

HEYECANINIZI GÖSTERİN
Üstlendiğiniz rolü geliştirmek istiyorsanız, şirketin yararına olacak gelişmeleri kollayın. Sonra da bu konuyla ilgili ulaşabileceğiniz ve rahatça e-posta atabileceğiniz en yetkili kişiyle düşüncelerinizi paylaşın. Örneğin, “Şirketin global bakış açısı beni çok heyecanlandırıyor.

Müsait olduğunuzda konuyla ilgili bana 10 dakikanızı ayırabilir misiniz” diye sorun. Eğer işlerin yürüdüğü ve iyi fikirlerin her zaman değer gördüğü bir şirkette çalışıyorsanız, pozisyonunuz her ne olursa olsun görüşme talebinizi kabul edeceklerdir.

SOHBETE KATILIN
Grup konuşmalarına katkıda bulunmanız önemli. Ancak akıllıca bir fikir sunmanın stresine girerseniz, konuşmalardan kopup gidersiniz. Dışa dönük ve rahat olmaya çalışın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...