Honda ve Hitachi’den Yeni Elektrikli Otomobil Markası

Share

Japonya’nın en köklü üreticilerinden iki tanesini bir araya getiren ortaklıkla birlikte elektrik otomobil pazarı yeni bir oyuncuya kavuşuyor.

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte sıkça şahit olduğumuz yeni üreticilerin ve ortaklıkların doğması sürecine Japonya’nın en köklü üreticileri de dahil oluyor. 2016’nın son döneminde hidrojen yakıt ve elektrikli otomobiller üzerindeki geliştirme sürecini Hyundai ile birlikte yürüteceğini açıklayan Honda, serüvenine yeni bir kolu daha ekliyor. Kurulduğu 1910 yılından itibaren iletişim, elektrik ve farklı sınıflarda parça tedarikçisi gibi farklı kollarda var olan Hitachi ile yapılan ortaklıkla birlikte otomobil dünyası yepyeni bir markayla tanışacak.

“Hitachi Automotive Motor Systems Limited” adıyla yola çıkacağı ve 5 milyar yen gibi bir bütçeyle finanse edildiği açıklanan yeni markanın yüzde 51 oranındaki payı Hitachi’ye, yüzde 49‘luk payıysa Honda’ya ait olacak. Hitachi’nin halihazırda var olan otomobil sistemleri teknolojisinin de kullanılacağı marka içerisinde elektrik motor üretimi önem sırasında en önde yer alıyor. Yeni markayla ilgili ortak bir açıklama yayınlayan Honda ve Hitachi yetkilileri “İki köklü markanın bir araya gelmesiyle küresel bazda ihtiyaç duyulan elektrikli otomobil ve elektrik motoru ihtiyacına cevap verilecektir.” diyerek markanın elektrik motoru konusunda önemli bir tedarikçi rolü üstleneceğinin sinyallerini verdi. Otomobil ve mühendislik anlamında bir kültür oluşturmuş Honda ile Japonya’nın en köklü teknoloji devlerinden Hitachi’yi bir araya gelen bu ortaklığın sonuçlarını görmek için doğrusunu söylemek gerekirse sabırsızlanıyoruz.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...