Uyandığımızda Neden Mutsuzluğa Kapılıyoruz?

Share

Saatler değişti bizim de sistemimiz değişti.

Tüm ruh halimizi küçük bir D vitamini alışverişinin etkileyeceğini tahmin edebilir miydik?

Son zamanlarda siz de sabah 7:15’te kalktığınızda kapkaranlık havayla kendinizi demoralize hissediyorsanız merak etmeyin, yalnız değilsiniz.

o-SLEEPLESS-COFFEE-facebook

Bu “kış hüznü” hemen hemen herkesi etkiliyor. Michigan Üniversitesinde psikoloji profesörlüğü yapan Deidre Conroy konuyu şöyle açıklıyor ” Bu sadece ruhsal bir durum değildir, bu başlı başına tüm kimyamızı etkiler.”

Hemen hemen her 10 insandan 1 tanesi, yaşadığı bölgeye bağlı olarak mevsimsel değişimlerden etkilenerek depresyona yatkın oluyor. Ancak üzücüdür ki, birçoğu bunun farkında bile değil.

Gün içinde daha az güneş görmek ve sabahları karanlıkta uyanmak sirkadyen ritmin işleyişini bozuyor. Sirkadyen ritim; uyku düzenimizi sağlamakta, hormon salgılanmasında, vücut ısımızın ayarlanmasında, metabolizmanın çalışmasında ve modumuzda büyük rol oynuyor.

Medication On Bedside Table Of Sleepless Woman

Her ne kadar dışarıdaki hava bizim kontrolümüz dahilinde olmasa da buna karşı alabileceğimiz durumlar var. Öncelikle her zaman olduğundan daha fazla beslenmenize dikkat etmeniz gerek. Bunun yanı sıra uyandığınız anda ışık açmak ve karanlık odada hazırlanmamak da size iyi gelecek. Eğer yapabiliyorsanız sabahları spor yapmak ve uyku düzeninize dikkat etmek de bu süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır.

uplifers.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...