LG, Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Share

LG yetkilileri yapmış olduğu açıklamayla, bu yılın ikinci çeyreğine ait işletme karı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. LG bu yıl da bir türlü umduğu bulamadığını görmekteyiz.

LG yetkilileri bugün yapmış oldukları açıklama ile birlikte, 2017 yılının ikinci çeyreğine ait işletme karı detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

LG istediği yükselişi bir türlü yapamıyor

Nisan-Haziran arası işletme karı rakamlarını tüm dünyaya dünyaya duyuran Teknoloji devi, 574.49 milyon dolarlık bir kar elde edildiğinin bilgisi paylaşıldı.

Yıllık olarak bir değerlendirme yapacak olursak LG, geçen yıla oranla yüzde 14’lük bir artış sergilediğini görmekteyiz. Bu artışın LG’ye pek bir yararı olmadığını belirten şirket yetkilileri, mobil ürünleri tarafından bir türlü istedikleri rakamları elde edemediklerinin de altını çizdi.

Bu yılın ikinci çeyreğinde elde edilecek satışlarla 654 milyon dolar tahmin edilen gelirin, altında bir rakamda kalan satışlar LG yetkilerinin yüzünü bir türlü güldürmüyor.

Mobil ürünleri bölümde diğer rakiplerin oldukça gerisinde kalan LG’nin elde ettiği bu sonuç hakkında önemli açıklamalarda bulunan Dongbu Securities analisti S.R. Kwon;

”Mobil tarafında LG’nin 82. 62 milyon doları aşan bir kaybını görmekteyiz. Geçen yıla oranla beyaz eşya ve televizyon sektöründe de ciddi kayıplar veren LG, kar elde etmekte bu aralar zorlanmakta” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Mobil kısımda yaşanan düşüşleri gidermek adına, LG G6’ya ve diğer ürünlerine yönelik pazarlama harcamalarını arttırarak, aradaki açığı kapatmayı planlayan yetkililer, yeni çıkartacağı ürünler üzerinde de farklı stratejiler geliştirmekteler. Bakalım, LG bu durum içinden nasıl çıkacacak? Büyük merak konusu.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...