Bulaşık Yıkamayı Kim Sevmez?

Share

Finish’in elde bulaşık yıkamanın zorluklarını karikatürize detaylarla anlattığı film; eğlenceli bir müzikal havasında.

Bulaşık makinesi detarjanı Finish; elle bulaşık yıkamanın hala gündemde olduğu Brezilya, Hindistan, Çin ve ülkemiz gibi ülkeler için hazırlanan yeni reklam filminde eğlenceli bir müzikal havası estirerek, elde bulaşık yıkamanın sıkıntılarına mizahi bir yoldan değiniyor.

Dünya çapında ilgili ülkelerde (Türkiye de dahil) gösterime girecek film, Wieden+Kennedy Londra tarafından hazırlandı.

Filmde, elde bulaşık yıkayan çeşitli insanlar görünüyor. Şarkının sözleri “Bulaşık yıkamayı çok severim!” diye haykırırken insanların yüzlerindeki zorlama gülümsemelerden de bunun pek doğru olmadığını anlayabiliyoruz. Film de bulaşık yıkarken yaşanan sıkıntıları abartılı ve karikatürize bir tonla ekrana getiriyor.

Eli buruş buruş olmuş kadın, bulaşık başında yaşlanan adam, çocuğunun ilk adımlarını bulaşık yüzünden kaçıran bir başka, kokulu bulaşık süngeri, kesilen eller… Derken film kreşendosunu şişen bir sarı bulaşık eldiveniyle yapıyor. Eldiven şişiyor, şişiyor, apartmandan taşıyor.

O sırada dış ses de mesajı veriyor: “Kimse bulaşık yıkamayı sevmez. Bulaşıkları makineye bırakın.”

Sarı bulaşık eldiveni; Finish’in kampanyasını taşıyan bir unsur olarak belirlenmiş. Sarı bulaşık eldiveni; basın, açık hava, sosyal medya gibi mecralarda görsel öğe olarak kullanılırken ana filmden kesilerek yapılan kısa filmlerde de mesajı taşıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...