Hayalimizi Süsleyen Bulutlar Gerçek Oldu!

Share

Her yerde binaların yükseldiği, reklam panolarının gözümüzü ve hafızamızı yorduğu boğucu şehir hayatında gökyüzüne daha yakın hissetmek istemez miydiniz?

Sanat yönetmeni Benjamin Løzninger; Fransa’nın Dijon kentinde sürdürdüğü Cloud Project ile bu hayalimizi gerçekleştiriyor.

Sokak sanatına hayran olduğunu ve farklı yerleri keşfetmeyi sevdiğini söyleyen Løzninger; şehrin duvarlarına, kapılarına, reklam panolarına yerleştirdiği gökyüzü enstalasyonları ile insanları gülümsetmeyi başarıyor ve karanlık, kasvetli havayı bembeyaz bulutlarla dağıtmayı başarıyor.

Cloud Project bulut projesi 7

Projesini Portland ve Brooklyn’e de taşımayı amaçlayan sanatçı; gökyüzünü fotoğrafladıktan sonra bunların baskılarını alarak duvarlara yapıştırdığını söylüyor.

Cloud Project bulut projesi 8

Böylece; gökyüzüne ulaşmanın aslında ne kadar basit olduğunu, sıkıcı bir binanın duvarında birden karşımıza çıkan bulutların ne kadar huzur verebildiğini de kanıtlıyor bizlere.

Cloud Project bulut projesi 9

Cloud Project bulut projesi 1

Cloud Project bulut projesi 2

Cloud Project bulut projesi 4

Cloud Project bulut projesi 6

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...