Nostaljik Fotoğraf Makineleri Geri Dönüyor!

Share

Intrepid, LFC makineleri (large format camera – büyük boy fotoğraf makinesi) geri getirme işine ilk olarak 2014’te ürettiği 4×5 katlanır makine ile başladı.

Geleneksel büyük boy fotoğraf makinelerini geri getirme ve herkes için erişilebilir kılma misyonunu üstlenen şirket, bu defa yeni bir 8×10 fotoğraf makinesiyle dikkat çekti. Nedeni de 8×10 makineler için kendilerine ulaşan yüksek talep.

Intrepid bu ürünü dünyanın en düşük maliyetli (550 dolar) ve en hafif büyük boy fotoğraf makinesi olarak nitelendiriyor. Her iki ürün için de Kickstarter’da fon toplayan Intrepid’in, “Pil yok, hafıza kartı yok, megapiksel yok!” şeklindeki sloganları da insanı gülümsetiyor.

4×5’in tanıtım videosu ile Intrepid hakkında genel bir fikre sahip olabilirsiniz:

Intrepid fotoğraf makineleri; uzun pozlama, geniş odaklama ve geniş perspektif özellikleri sayesinde her bir ayrıntıyı ve tonu yakalayabiliyor. Büyük ebatlarına rağmen derli toplu ve kolay taşınabilir bir tasarıma sahip. Modern üretim ve geleneksel marangozluk yöntemlerinin birlikte kullanılmasıyla hayata geçirilen el yapımı bir ürün.

İngiltere’nin Brighton kentinde üretiliyor. Elle toplanmış huş ağacından yapılma kontrplaklardan oluşan dış cephesi, bitkisel balmumu-yağ karışımıyla hava şartlarına karşı korumalı hale getirilmiş. Metal parçalarda ise alüminyum eloksal ile paslanmaya karşı tedbir alınmış.

2,2 kg ağırlığında olan yeni 8X10 Intrepid makinenin, 2014’teki 4X5’lik öncülü ise 900 g. ağırlığında. Lensler, Linhof’un Technika modelinde olduğu gibi ön panoya monte edilebiliyor. En iyi sonuçlar için Intrepid’in kendi ürettiği panolar önerilmiş.

Her iki model için de odak uzaklığı 75-320 mm olan lensler tavsiye ediliyor. Arka taraftaki dönen parçalar, hem manzara hem portre fotoğrafı çekmeye imkan tanıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...