Apple, iPhone 8 Yüzünden Panikte

Share

Yaklaşık iki ay sonra tüm detaylarıyla gün ışığına çıkmasını beklediğimiz iPhone 8 (iPhone Pro) ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Fast Company’nin aktardığı habere göre Apple, eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 8 için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Apple’daki tasarımcıların ve mühendislerin üretim gecikmelerine neden olabilecek yazılım sorunlarını gidermek için çok çalıştıklarını söyleyen Fast Company, sorunların çözülmemesi durumunda Apple’da bir panik havası olabileceğini ifade ediyor. Telefondaki gecikmeye sebep olan özelliğin ise kablosuz şarj teknolojisi olduğu belirtiliyor. Kısa bir süre önce paylaştığımız haberde John Gruber, iPhone 8’in çıkışıyla birlikte kablosuz şarj cihazının gelmeyeceğini, opsiyonel olarak sunulacak cihazın iOS 11.1 güncellemesiyle birlikte geleceğini aktarmıştı.

Fast Company Apple’ın yaşadığı sorunun donanımdan kaynaklanmadığını problemin yazılımdan ötürü oluştuğunu ifade ediyor. Yazılımın hazır olmaması durumunda kablosuz şarj işleminin telefonun çıkışıyla kullanılamayacağı dile getiriliyor. Fast Company’nin bu açıklaması Gruber’ın kısa bir süre önce paylaştığı açıklamayı doğruluyor. Apple’ın yaşayacağı sorunun bununla sınırlı olmadığını belirtmekte yarar var.

Kaynakların aktardıkları bilgilere göre Apple, Touch ID’nin yerini alacak yüz tarama sistemini sağlamak için ön kamera yerleştirilmesi beklenen 3D sensörlerle de mücadele ediyor. Şirketin Touch ID teknolojisini ana ekrana entegre etme konusundaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü ve Apple’ın bu durumu çözmek için önünde birkaç hafta olduğu ifade ediliyor.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...