Spielberg’in Bizzat Kendisi Belgesel Oluyor!

Share

Filmleri büyük gişe başarıları kazanan, tüm zamanların en çok hasılat yapan yapımlarına imza atan, 70’lerden 90’lara üç önemli döneme damgasını vuran filmlerin yönetmeni Steven Spielberg’in sinema kariyeri belgesel oluyor.

Spielberg’in başarılı sinema kariyerinin aşamalarını ele alacak olan HBO belgeselinin yönetmenliğini ve yapımcılığını ödüllü belgeselci Susan Lacy üstlenecek.

Oscar başta olmak üzere pek çok ödül kazandığı Schindler’in Listesi ve Er Ryan’ı Kurtarmak filmlerinin yanı sıra Jaws, Yapay Zeka, Üçüncü Türden Yakınlaşmalar, 1941, Kutsal Hazine Avcıları, E.T., Alacakaranlık Kuşağı, Mor Yıllar, Güneş İmparatorluğu, Sıkıysa Yakala, Azınlık Raporu, Münih, Dünyalar Savaşı ve Casuslar Köprüsü gibi yapımların yönetmen koltuğunda oturan Spielberg; Cazcı Kardeşler, Indiana Jones: Kamçılı Adam, Vanilla Sky, Method to the Madness of Jerry Lewis, Back in Time ve Avanak Ajan: Altın Kuş yapımlarında oyunculuk da yaptı.

Filmlerinde birbirinden farklı temalar kullanan Spielberg; macera ve bilim kurgunun en başarılı örneklerine imza attı. Son yıllarda dramatik öğeler üzerine yoğunlaşan yönetmen; aile, savaş, ilişkiler ve terörizm konularında filmler çekti.

Ünlü yönetmen bugüne kadar en çok Tom Hanks, Harrison Ford ve Richard Dreyfuss gibi oyuncularla çalıştı.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...