Neil Armstrong’un Topladığı Ay Tozu, Açık Arttırmada

Share

İnsanlığın aya ilk seyahatı sırasında Neil Armstrong tarafından toplanan ay tozu ve ufak taşların New York’ta açık artırmaya çıkartılacağı açıklandı. Bu sayede şanslı bir kişi insanlık tarihinden önemli bir parçayı koleksiyonuna katma fırsatı elde edecek.

Hepimizin bildiği üzere Neil Armstrong’un büyük bir ilgiyle takip edilen ve insanlık tarihi değiştiren ay macerası 20 Temmuz 1969‘da gerçekleşmişti. Armstrong, Apollo 11 uzay aracının komutanlığını üstlenmiş ve Ay görevinde başarılı olarak dünyaya geri dönmüştü. Ay’a ayak basan ilk insan olmasıyla dünya genelinde üne kavuşan Neil Armstrong, 2012 yılında yani 82 yaşındayken hayata gözlerimi yumdu.

Aradan geçen uzun yılların ardından onun Ay seyahatinden geriye kalanlar açık artırmayla satılmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda Apollo 11 ekibinin izlediği üç sayfalık yönerge tam 175 bin dolardan alıcı bulmuştu. Onun ardından sıra diğer önemli parçalara geldi.

Tahmin edebileceğiniz üzere Neil Armstrong bu önemli seyahatinden eli boş dönmedi. Ay’dan NASA‘da incelenmek üzere ufak bir poşet dolusu toz ve taş getirmişti. Aradan geçen uzun yılların ardından bu ufak poşet açık artırmaya çıkartılacak. Paylaşılan bilgilere göre bu poşetin tahmin edilen değeri 2 milyon dolar ile 4 milyon dolar arasında değişiyor. Ay tozunun açık artırmada yaklaşık olarak bu bedelden alıcı bulacağı düşünülüyor. Son olarak belirtelim, New York’un ev sahipliği yapacağı bu açık artırma 20 Temmuz‘da gerçekleşecek.

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...