PlayStation 5’in Çıkış Tarihi Netleşiyor

Share

PlayStation 4’ün ilk olarak piyasaya sürülmesinin ardından yaklaşık 4 yıl gibi bir süre geçti. Konsolların çıkışları arasındaki süreyi düşünürsek bu zamanın az olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca arada PS4 Slim ve PS4 Pro gibi ara modellerin de geldiğini göz önünde bulundurduğumuzda PS4 halen tazeliğini koruyor. Buna rağmen oyuncular gelecek olan yeni nesil PlayStation’ı büyük bir merakla bekliyor. Yapılan analizlere bakılırsa PlayStation 5’in piyasaya sürülmesi için uzun süre beklemeye gerek kalmayacak.

Oyun dünyasının ünlü analisti Michael Pachter, yaptığı açıklamalarla PlayStation 5 ile ilgili tahminlerini sıraladı. Pachter’ın söylediklerine göre PlayStation 5’in 2018 yılında çıkması pek muhtemel görünmüyor. Çok kısa bir süre öncesinde PS4 Pro’nun çıktığı düşünüldüğünde hemen bir yıl sonra yeni bir jenerasyona geçiş yapmak pek mantıklı gelmiyor. PS5’in 2019 veya 2020 yılında piyasaya sürülmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Fakat Pachter 2020 yılından ziyade yeni konsolun 2019 yılında çıkma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtiyor. Sony’nin Amerika’daki 4K televizyon oranının yüzde 50’ye ve dünyadaki 4K televizyon oranının yüzde 35’e ulaşacağı zamanı bekleyerek tamamen 4K odaklı bir konsol çıkaracağı söyleniyor.

PS4 Pro’nun PS5’e doğru atılmış yarım bir adım olduğunu belirten Pachter, PS5’in geri kalan yarım adım olacağını belirtiyor. Dolayısıyla PS4 Pro ve PS5 arasında devrimsel farklar olmayacağını düşünüyor. Pachter’ın analizlerinin doğru çıkıp çıkmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...