Apple, iPhone İçin Yüz Tarama Teknolojisi İçin Yıllardır Çalışıyor

Share

Apple’ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 8’in çıkışına kısa bir süre kaldı ve cihazla ilgili detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Çerçevesiz ekranlı tasarımı ve gelişmiş özellikleriyle karşımıza çıkacak olan telefonun en çok merak edilen özelliklerinden bir diğeri ise yüz tanıma teknolojisi. Çerçevesiz ekranlı yapısıyla home tuşunu tamamen kaldırmayı hedefleyen Apple’ın cihaza giriş yapmak için yüz algılama teknolojisini kullanacağı bir süredir biliniyor. Şimdi ise bu teknolojiyle ilgili bazı dikkat çekici bir detay yüzüne çıktı.

Paylaşılan patente bakılırsa Apple aslında yüz algılama teknolojisini geliştirmeye bu sene karar vermiş değil. Çok önceden beri Apple’ın bu iş üzerinde çalışmalar başlattığı anlaşılıyor. 3 sene önce alınan patentte yüz algılama teknolojisinin telefonda nasıl kullanılabileceği konusunda detaylı bilgilere yer veriliyor. Belirtilenlere göre söz konusu teknolojinin çalışabilmesi için sensörler ve kamera birlikte kullanılıyor. İddialara göre en doğru yüz taramanın yapılabilmesi için 3D lazer tarayıcı teknolojisi kullanılıyor. Öncelikle kullanıcının yüzü tüm hatlarıyla taranıyor ve sonrasında cihaza giriş yapılmak istendiğinde bu taramayla karşılaştırma yapılıyor. Böylece telefona giriş izni alınmış oluyor.

Bazı iddialar Apple’ın Touch ID’yi bırakarak tamamen yüz algılama teknolojisine geçiş yapabileceğini gösteriyor. Bu iddianın doğru olup olmadığını zaman gösterecek.

Apple Insider, Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...