Karşınızda geçici ‘kalıcı’ dövme

Share

Hayatın her noktasında kişiselleştirme önemli. Buna insanın kendi bedeni de dahil. Dövme de insanın kendini ifade ediş biçimlerinden biri. Ancak tek problem dövmenin kolay kolay değiştirilebilir bir şey olmaması. Bu sebeple son yılların yeni modası geçici-kalıcı dövmeler.

İnternette yaptığınız kısa bir araştırma sonucu gerçekten kötü yapılmış, amatörce pek çok dövme bulabilirsiniz. Bu da tabii beraberinde pişmanlığı getiriyor. Dövme her ne kadar işlemle “silinebilen” bir şey olsa da deriniz eskisi gibi olmuyor. Yani silme işlemi iz bırakıyor. Kaplatmak isterseniz de aynı şekilde hem masraflı hem de daha büyük bir şey yaptırmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bu yüzden pişman olunmayacak tercihlerde bulunmak gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl duyurulan Ephemeral örneğin. Bir sene boyunca çıkmayan bir geçici dövme projesiydi. Ephemeral kadar kalıcı değil ama yeni Kickstarter projesi Easy.ink de en azından keyifli bir yaz geçirmenizi sağlayabilir. Easy.ink bu tarz ürünler satan herhangi bir mağazada yer alan geçici dövmeler gibi vücudunuza yapıştırdığınız bir kağıt aracılığıyla uygulanıyor. Farkı ise hem yapıştırma gibi durmaması hem de 2 hafta boyunca kalıcılığını koruması. FDA onaylı doğal ve organik malzemeler kullanılarak hazırlanan bu dövmeleri istediğiniz gibi uygulayabiliyorsunuz. Suya dayanıklı olan Easy.ink, farklı boyutlarda ve modellerde pek çok seçenek sunmayı da ihmal etmiyor. Üstelik tüm bunları fazlasıyla makul bir fiyatla yapıyor.

Kickstarter’da 16 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Easy.ink’in sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...