Game of Thrones, 7. Sezona Rekorla Başladı

Share

Televizyonun en fazla ilgi çeken işlerinden biri olan Game of Thrones uzun bir bekleyişin ardından yedinci sezonuyla ekranlara döndü. Üstelik başlangıcı bir rekorla yaptı.

Bildiğiniz gibi Game of Thrones senaryodaki beklenmedik gelişmelerin yanı sıra reytingler noktasındaki başarısıyla da tanınıyor. Bu fantastik yapımın izleyici sayısı her sezon artıyor. Yedinci sezon da istisna olmadı. Sezonun ilk bölümü olan Dragonstone toplamda 16.1 milyon izleyiciye ulaşmayı başardı. Bu da dizinin seyirci sayısını geçtiğimiz sezon başından bu yana yüzde 50 artırdığı anlamına geliyor.

Nielsen‘in verilerine göre Game of Thrones’un uzun zamandır beklenen yeni bölümünü canlı olarak izleyenlerin sayısı 10.1 milyon. Geriye kalan 6 milyonluk seyirci kitlesi ise HBO’nun farklı platformlarından geliyor. Bunlar arasında bölümün tekrarları, internet üzerinden yapılan izlemeler ve DVR (kaydedip izleme) gibi farklı alternatifler yer alıyor. Tüm bu platformların bir araya getirilmesiyle Dragonstone‘un ilk günkü izlenme sayısı 16.1 milyona ulaştı. Bu da hem Game of Thrones hem de HBO açısından bir rekor anlamına geliyor.

Bunun yanı sıra Game of Thrones sosyal medyanın da galibi oldu. Twitter’ın verilerine göre pazar akşamı ekrana gelen bölümün ardından diziyle alakalı 2.4 milyon tweet atıldı. Bu da Dragonstone’un en fazla konuşulan Game of Thrones bölümü olduğu anlamına geliyor.

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...