Kubica, Macaristan Testlerinde Renault İle Piste Çıkacak

Share

Renault takımı, 2017 Macaristan GP sonrası gerçekleştirilecek testlerde eski pilotları Robert Kubica’nın 2017 aracıyla piste çıkacağını “sonunda” açıkladı.

Bir süredir, Renault’nun Kubica’ya sezon içi testlerde fırsat verip vermeyeceği merak ediliyordu. Bugün yapılan açıklamada, iki günlük testlerin ilk gününde Kubica’nın kokpitte olacağı duyuruldu.

Testlerin ikinci gününse Formula 2’de DAMS takımı ile mücadele eden Nicholas Latifi kokpitte olacak.

Renault’un patronu Cyril Abiteboul, Kubica’nın gelecek planlarını değerlendirme açısından önemli olacağını söyledi.

Abiteboul “İlk iki test seansı, Robert ile bizim çok fazla bilgi toplamamızı sağladı.”

“Hungaroring’de R.S.17 ile yapacağımız seans, mevcut araç ve temsil edici koşullarda daha detaylı bilgiler toplamamızı sağlayacak.”

“Bu testlerin ardından topladığımız verileri çok dikkatlice analiz edip, gelecek senelerde Robert’in hangi koşullarda dönüşünün mümkün olacağını belirleyeceğiz.” dedi.

Macaristan testine Kubica’nın katılması karmaşık bir konuydu. Takımların sezon içerisindeki dört günlük testlerin iki gününe çaylak sürücü piste çıkarması zorunlu. Kubica, çaylak sürücü olarak değerlendirilmediği için takımın mevcut pilotları Jolyon Palmer ya da Nico Hulkenberg’den birisinin yerine katılması gerekiyordu.

Hulkenberg, Bahreyn testlerinde piste çıktığı için bu testlere normalde Palmer katılacaktı. Kubica böylece bu testlere Palmer’ın yerine katılmış olacak.

Takımın gelecek sene Hulkenberg ile devam etmek istediği biliniyor ancak aynı durum Palmer için söz konusu değil. İngiliz sürücü, bu sene henüz hiç puan kazanamadığı için koltuğunu garanti altına alabilmiş değil.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...