Apple Kendi OLED Teknolojisini Geliştirecek

Share

Bilindiği üzere Apple yavaş yavaş LCD teknolojisinden vazgeçiyor ve mobil cihazlarında OLED ekrana geçiş yapmak için hazırlık yapıyor.

Bu yıl iPhone 8 ile birlikte OLED ekranlı ilk Apple cihazının karşımıza çıkması bekleniyor. Gelecek yıldaysa tüm iPhone’ların OLED ekrana geçiş yapacağı düşünülüyor. Ayrıca daha sonraki yıllarda diğer cihazlarda da yeni ekran teknolojisine yer verileceği söyleniyor. Son zamanlarda LG ve Samsung’un Apple’ın cihazları için OLED ekran geliştirdiği söyleniyor. Görünüşe bakılırsa Apple’ın gelecek planları ise çok daha farklı.

Apple başta Samsung olmak üzere birçok farklı şirketle ortaklığa gidiyor. Fakat Apple’ın aslında diğer şirketlere fazla bağımlı olmak istemediği ve kendi teknolojilerini geliştirmek istediği belli oluyor. Özellikle birkaç farklı firma ile çalışmak istemeyen Apple, son olarak Samsung ile işlemci anlaşmasını sona erdirmiş ve tek işlemci üreticisini TSMC olarak belirlemişti. Söylenenlere göre Apple, OLED için kendi teknolojisini geliştirmek istiyor. Böylece herhangi bir firmaya ihtiyaç duyulmayacağı söyleniyor. Apple’ın bir süre daha LG ve Samsung’un ürettiği panelleri kullanmaya devam edeceği ve sonrasında kendi panellerini üretmeye başlayacağı ifade ediliyor. Diğer şirketlere bağımlı kalmamanın haricinde Apple’ın kendi panellerini üretmesiyle birlikte üretime daha fazla hakim olabileceği düşünülüyor. Cupertinolu teknoloji devinin bu hamleyi ne zaman yapacağı ise henüz bilinmiyor.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...