Toplumsal Zorunlulukları Arkanızda Bırakıp Kaçın!

Share

Yıllar yılı sevmediğimiz bir işe gidip gelirken; istemediğimiz okullarda okuyup, “evlen”, “askere git”, “çocuk doğur”, “kenara para at”, “büyüklerini ara” gibi her türlü toplumsal zorunluluğa boyun eğerken bazılarımız bir kaçış hayalini kuramayacak kadar şanssız, belki de yorgun.

Bu hayali kurabilenler, kaçmak isteyenler için ise hayat daha zor. Bitmeyen bir arada kalmışlık hali… Halbuki insan olmanın en saf haline dönmeyi istemek kadar doğalı var mı?

imrs

Fransız fotoğrafçı Antoine Bruy 2010-2013 yılları arasında otostopla yola çıkıp Avrupa’nın dağlık bölgelerinde dolanmış. Yola çıkarken hiçbir rota belirlememiş. Yol üzerinde ise işte o kaçıp gidebilenlerle tanışmış.

Dağdaki özgürlüklerini, şehirdeki rahatlıklarına tercih eden bu insanlar Bruy’un “Scrublands” fotoğraf serisine konu olmuş ve Bruy bunu bir belgesel projesi haline getirmiş.

Bir zamanlar şehirde kurulu düzenleri olan, şimdiyse kendi kendilerine yetebilen; derme çatma evlerde yaşayıp tarımla uğraşanların fotoğrafları insana heyecan ve cesaret veriyor.

medeniyetten kacanlar 12

medeniyetten kacanlar 13

medeniyetten kacanlar 7

medeniyetten kacanlar 6

medeniyetten kacanlar 5

medeniyetten kacanlar 11

medeniyetten kacanlar 14

medeniyetten kacanlar 3

medeniyetten kacanlar 9

medeniyetten kacanlar 10

medeniyetten kacanlar 4

medeniyetten kacanlar 8

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...