Dünya’yı Uzaylılardan Koruyacak Biri Aranıyor

Share

NASA, Dünya’yı uzaylılardan korumak için ‘gezegenler arası koruma memuru’ arıyor. Önerilen maaş ise NASA’daki diğer pozisyonların 6 kat üzerinde.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, (NASA) Dünya’yı uzaylıların ‘biyolojik istilasından’ korumak için ‘gezegenler arası koruma memuru’ adı altında görevlendirilecek birini arıyor. Tam zamanlı pozisyon için önerilen maaş 187 milyon dolar. Bu rakam, NASA’nın diğer pozisyonlar için ödediği ortalama maaşın altı misline tekabül ediyor.

İş ilanında, gezegenler arası korumanın içeriği ‘organik bileşenlerin insana ve uzay araştırmaları yürüten robotlara bulaşmasının önlenmesi’ olarak tanımlanıyor.

SADECE ABD VATANDAŞLARI BAŞVURABİLİYOR
Öte yandan başvuracak adayların ABD vatandaşı olması, en az bir yıl devlette üst düzey bir görevde çalışmış olması ve ileri derece fizik, matematik ve mühendislik ve gezegenler arası koruma bilgilerine sahip olması bekleniyor.

Göreve başlayacak kişinin, Nasa’nın, Jüpiter’in uydusu ‘Europa’ya yapılacak seyahatte de yer alacağı tahmin ediliyor.

TEK BENZERİ AVRUPA UZAY KURUMU’NDA
2014’ten bu yana söz konusu görevi yürütmüş olan Catherine Conley, Business Insider’a konuşarak bu pozisyonun tek benzerinin Avrupa Uzay Kurumu’nda (ESA) olduğunu söyledi.

Söz konusu misyonun temeli ABD’nin 1967 yılında imzalamış olduğu Dış Uzay Anlaşması’na dayanıyor. Bu anlaşma ile ABD uzayda yapacağı araştırmaların dünyaya tehdit oluşturmaması için gerekli tedbirleri almayı taahhüt ediyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...