10. Yılında iPhone, 1.2 Milyar Adet Sattı

Share

Ürettiği yeni cihazlar ve elde ettiği başarılarla adını sıkça andığımız Apple‘ın yeni bir rekora imza attığı ortaya çıktı. Apple’ın CEO’su Tim Cook‘un açıklamasına bakılırsa on yıldır piyasada olan iPhone rakipsizliğini bir kez daha kanıtladı.

Apple’ın Q3 kazancıyla birlikte iPhone satışlarına dair önemli veriler de açıklandı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl temmuz ayında iPhone’un toplam satışının 1 milyarı aştığı ortaya çıkmıştı. Bu büyük başarı Apple’ın rakiplerine göz dağı verecek nitelikteydi. Aradan geçen bir yılın ardından bu rakamın 1.2 milyar iPhone satışına yükseldiği ortaya çıktı. Böylece iPhone piyasada olduğu on yıllık süreçte rekor satış gerçekleştirmiş oldu. Üstelik bu cihaz satışlarının 200 milyondan fazlası geçtiğimiz bir yıl içinde gerçekleştirildi. Özetle Apple’ın akıllı telefon pazarındaki büyük başarısında geçtiğimiz sene ortaya çıkan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus‘ın payı oldukça büyük.

Tim Cook bu durumu şu sözlerle özetledi: “iPhone satış rakamları fazlasıyla etkileyici. Özellikle de üst segment cihazlara ilgide ciddi bir artış var. iPhone 7 şimdiye kadarki en popüler telefonumuz oldu. iPhone 6s Plus ile karşılaştırdığımızda iPhone 7 Plus satışlarının da arttığını görüyoruz. iPhone 7 ve 7 Plus ailesiyle birlikte rakamlarımızı yükseltmeyi başardık. Birinci nesil iPhone’un tanıtılmasından on sene sonra 1.2 milyar telefon satışı gerçekleştirmiş olduk.”

Yakında duyurulmasını beklediğimiz iPhone 8 ile birlikte bu rakamların nasıl değişeceğini ise zaman gösterecek.

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...