Saatte 1.200 KM Hızla Adeta Uçan ‘Uzay Treni’

Share

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber yeni nesil ulaşım çözümleri geliştirilmeye de devam ediliyor. Hyperloop’un ardından bir başka proje olan Spacetrain kendini gösterdi.

Tasarımıyla Westworld dizisinde Delos şirketine giriş ve çıkışları sağlayan metroyu anımsatan Spacetrain, metro teknolojisini kökten değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni nesil hızlı ulaşım çözümlerinden biri olmayı amaçlayan Spacetrain, tasarım detaylarını adeta isminde taşıyor. Oldukça havalı bir uzay aracı gibi görünen yeni nesil ulaşım sistemi tasarımda yuvarlak hatları tercih etmiş. Beyaz gövdesiyle dikkat çeken sistem, hız konusunda da Hyperloop’a meydan okuyor. Saatte 1.200 km hızla gitmesi hedeflenen Spacetrain adeta kara üstünde uçuyor.

İlk prototipinde hidrojen türbin kullanılacak olan Spacetrain’in ilk testinin 2019 yılında gerçekleşmesi planlanıyor. Tamamen karbon fiber ve karbon nanotüp malzemelerin kullanıldığı Spacetrain, grafen piller, yakıt hücreleri gibi materyallerden güç alacak. Şehir hayatını tamamen değiştirmeyi amaçlayan Spacetrain’in Hyperloop karşısında ne kadar başarılı olacağını ise zaman gösterecek gibi görünüyor. Rakibi Hyperloop’un ilk testinin başarıyla sonuçlandığını hatırlatalım. Hyperloop One’ın gerçekleşen ilk testinde erişebildiği hız 112 km/s olarak açıklanmıştı. Söz konusu aracın mevcut sistemler dahilinde saatte 1.126 km maksimum sürate çıkması bekleniyor.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...