Elon Musk: Yapay Zeka Kuzey Kore’den Daha Tehlikeli

Share

SpaceX ve elektrikli otomobil üretici Tesla’nın kurucu CEO’su Elon Musk, yapay zekanın Kuzey Kore’den daha büyük bir tehdit oluşturduğu konusunda uyarıda bulundu.

Son yüzyılın dahileri arasında sayılan Musk, cuma günü paylaştığı tweette “Yapay zeka güvenliğinden korkuyorsanız, korkmaya devam etmelisiniz. Çünkü Kuzey Kore’den daha riskli” ifadelerini kullandı.

Musk, paylaşımına ‘En sonunda, makineler kazanacak’ yazılı da bir poster ekledi.

​Musk, “Kimse kontrol edilmeyi sevmez. Ancak topluma tehlike oluşturabilecek otomobiller, uçaklar, ilaçlar ve gıdalar regüle edilmiş durumda. Yapay zeka da öyle olmalı” dedi.

YAPAY ZEKA, 2 HAFTADA DÜNYANIN EN İYİ DOTA 2 OYUNCUSUNU YENDİ

Musk Aralık 2015’te, Y Combinator Başkanı Sam Altman ile 1 milyar dolarlık ortak sermayeli kâr amacı gütmeyen yapay zeka araştırma kuruluşu OpenAI’yi kurmuştu.

OpenAI’nin geliştirdiği bir yapay zeka, sadece iki haftalık bir çalışma sonucunda, dünyanın en iyi Dota 2 oyuncularını yenmeyi başardı.

ZUCKERBERG İLE ATIŞMIŞTI

Yapay zeka hakkındaki endişelerini daha önce de paylaşan Musk, yapay zekanın geleceğin en büyük korkusu olduğunu söyleyerek ileride robotların her şeyi insanlardan daha iyi yapacağını ve bunun da birçok işten çıkarmaya neden olacağını ifade etmişti.

Hatta bu görüşe katılmayan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’le aralarında sosyal medya üzerinde bir atışma olmuştu.

Musk, Zuckerberg’in konuyla ilgili bilgisinin sınırlı olduğunu savunmuştu.

Sputnik

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...