Raikkonen 2018’de Ferrari’de

Share

Ferrari takımı, Kimi Raikkonen’in 2018 Formula 1 sezonunda da takımda kalacağını duyurdu.

Fin sürücünün Ferrari ile anlaşması bu sene sonunda bitiyordu ve devam edip etmeyeceğine dair söylentiler sezon başından beri basında yer alıyordu.

Ferrari, söylentilere daha fazla yer vermemek için bugün kısa bir açıklama yaptı ve Raikkonen’in 2018’de de takımda olacağını duyurdu.

Raikkonen’in anlaşması, muhtemelen Ferrari’nin Sebastian Vettel ile devam edeceğini işaret ediyor. Vettel’in de anlaşması sene sonunda bitiyordu.

“Tembel” baskısı

F1’in yeni ve daha hızlı araçları, Raikkonen’in sürüş stiline daha iyi uydu ve Fin sürücü Monaco’daki pole pozisyonu gibi bazı güçlü performanslar gösterdi.

Buna rağmen Ferrari’nin en üst seviyesinden Raikkonen’in adanmışlığını sorgulayan mesajlar geldi. Ferrari Başkanı Sergio Marchionne, Avusturya GP öncesi Raikkonen için “tembel” ifadesini kullanmıştı.

Marchionne “Kimi bu süreçte daha fazla adanmışlık göstermeli. Tembel olduğu bazı günler oluyor ancak göreceğiz.” demişti.

Ancak yaz tatilinden önce Marchionne, Raikkonen’in takımda kalacağını işaret eden açıklamalar yaptı.

Marchionne “Sebastian’ın kalmak isterse bunu seve seve yapacağımızı açıkça söylemiştim. Kimi konusuna gelirsek… Kalmak istediğini biliyoruz. Umarım kısa sürede anlaşmaları açıklarız.” demişti.

Vettel’in Ferrari’de kalması halinde Raikkonen’in olmasını istediği biliniyor. Alman sürücünün, Ferrari’de uzun vadeli kalması halinde yanında Raikkonen’in olması koşulunu öne sürdüğü de iddialar arasında.

Ferrari’nin normalde İtalya GP hafta sonunda pilotlarını açıklaması bekleniyordu ancak Raikkonen’in performansının olumsuz etkilenmemesi için bunu erkene çekme kararı aldılar.

2007’de Ferrari ile şampiyon olan Raikkonen, 2014’te takıma tekrar döndü ancak bu süreçte hiç zafer kazanamadı. Raikkonen son zaferini, 2013 Avustralya GP’de Lotus ile aldı.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...