Yeni Android 8’in Adı Oreo Oldu

Share

Google, Android işletim sisteminin yeni sürümü Android 8.0’a Oreo adını verdi. Aylardır geliştirme aşamasında olan sürüm yıl sonunda kullanıcılara sunulacak.

Google her yeni Android sürümüne, alfabetik olarak bir tatlı ya da şekerleme adı veriyor. Önceki sürümler sırasıyla Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, Kitkat, Lollipop, Marshmellow ve Nougat olarak adlandırılmıştı. Yeni sürümün O harfiyle başlaması gerekiyordu ve popüler bisküvi Oreo bu isim için en önemli aday olarak görülüyordu. Nitekim, dünkü güneş tutulması sırasında gerçekleştirilen heykel açılışıyla Google, Oreo şekilli yeni Android robotunu kullanıcılarına tanıttı. Oreo’nun ilk kez üretildiği orijinal Nabisco fabrikasının yakınlarında yer alan heykel, Google’ın kendi yönetim merkezi dışında tanıttığı ilk Android heykeli oldu.

Android Ürün Yönetim Müdürü Sagar Kamdar, Google mühendislerinin Oreo bisküvilerini çok tükettiklerini, ofiste her zaman Oreo bulunduğunu söyledi. Haliyle isim konusunda çok fazla kararsızlık yaşanmadığını belirtti.

Dünya Halleri

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...