Samsung Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 Hakkında Son Detaylar

Share

Samsung Galaxy Note 8’in tanıtılmasının ardından gözler Samsung Galaxy S9’a çevrilmiş durumda. 2018 yılının şubat veya en geç mart ayında tanıtılması beklenen Galaxy 9 ile ilgili Apple’a yakın kaynaklardan Ming-Chi Kuo bir iddiada bulundu. Kuo’ya göre Galaxy S9 ve Galaxy Note 9’da çift kamera teknolojisi kullanılacak.

İlk kez Galaxy Note 8’de kullanılan çift arka kamera sayesinde telefonun 2 kat optik yakınlaştırma yapabileceği belirtiliyor. 12 megapiksel Çift Piksel çift arka kameranın çözünürlük değerinin artıp artmayacağı ise henüz bilinmiyor. Çift kamera sayesinde Galaxy S9 ve Galaxy Note 9’un fotoğraflarda arka plan bulanıklaştırmasına da izin vereceği söyleniyor.

Eldar Murtazin isimli bir Rus kaynağın haberine göre Samsung Galaxy S9’ün modüler bir tasarıma sahip olacağı iddia edilmişti. Bilindiği üzere Lenovo’nun Moto Z ve Essential Phone halihazırda bu özelliğe destek veriyor. Modüler bir yapı sunan Lenovo Moto Z arkasında yer alan 12 adet pin ve mıknatıs sayesinde Moto Mods adı verilen modüler aksesuarlar bağlanabiliyor. Telefondaki yetenekleri artıran bu modüllerin benzerinin Galaxy S9’da da kullanılacağı iddia ediliyor. 5,8 inçlik ekranın kullanılacağı belirtilen Galaxy S9’da parmak izi sensörünün ana ekrana entegre edileceği konuşuluyor. Galaxy S9 ile birlikte tanıtılması beklenen Galaxy S9+’ın da Galaxy S8’de olduğu gibi 6,2 inçlik ekrana sahip olacağını belirten kaynaklar, Samsung’un önümüzdeki yıl telefonuyla çok fazla risk almaktan kaçınmak için bu rotayı çizeceğini söylüyor.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...