F1 2017 Belçika GP: Vettel Kovaladı, Hamilton Kazandı

Share

2017 Formula 1 Şampiyonası’nın 12. yarışı olan Belçika’da Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken Ferrari’nin şampiyona lideri pilotu Sebastian Vettel 2. oldu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, hem startta hem de güvenlik aracı sonrası tekrar startta yerini korumayı başararak damalı bayrağı ilk sırada gördü ve bu sene 5. zaferini kazandı.

Özellikle son bölümde daha sert lastiğe rağmen iyi performans gösteren Hamilton, şampiyonada puan farkını 7’ye düşürmeyi başardı.

Şampiyona lideri Sebastian Vettel, 2. sıradan başladığı yarışın neredeyse tamamını lider Hamilton’ın 1.5 sn gerisinde götürdü ve başladığı pozisyonda yarışı tamamladı. Güvenlik aracı sonrası sıfır set ultra yumuşak lastiklere sahip olan Ferrari pilotu, özellikle ilk düzlükte Hamilton’ın yanına kadar gelse de aracının gücü yetmedi ve geçmeyi başaramadı.

Belçika’da podyumu tamamlayan isim Red Bull’dan Daniel Ricciardo oldu. Son dönemde oldukça güçlü performanslar çıkaran Red Bull pilotu, takım arkadaşı Max Verstappen’in yarış dışı kalması ve Kimi Raikkonen’in aldığı ceza ile 2 sıra yükseldi. Güvenlik aracı sonrasında Mercedes’ten Valtteri Bottas’ı geçen Ricciardo 3. olarak podyumu tamamlamış oldu.

Verstappen’in aracını kenarı çekmek zorunda kaldığı anlarda sallanan sarı bayraklarda yavaşlamadığı gerekçesiyle 10 sn dur – kalk cezası alan Raikkonen, 7. sıraya kadar geriledi. Raikkonen, güvenlik aracı sonrasında Ricciardo ile birlikte Bottas’ı aynı anda geçerek bir sıra daha yükseldi ve 4. oldu.

Güvenlik aracına kadar iyi bir yarış geçiren ve 3. sırada yarışı götüren Bottas, yeniden startta sert lastiklerini hemen ideal ısıya ulaştıramadı ve arkasından gelen sürücülere geçilmekten kurtulamadı.

Lider takımların arkasında Renault’dan Nico Hulkenberg yer alırken onu Haas’tan Romain Grosjean ve oldukça gerilerden başlayan Williams pilotu Felipe Massa takip ettiler.

Son dönemin olaylı takımı Force India’da bugün yine sular durulmadı. Hem yarışın başında, hem de 2. pit stoplar sonrasında iki Force India pilotu temas yaşadılar. Özellikle ikinci temas pahalıya mal oldu. Ocon’un ön kanadı kırılırken Perez’in lastiği patladı ve pistte dağılan parçalar nedeniyle güvenlik aracı devreye girdi.

Ocon, bu olayın ardından 9. olarak puan kazanmayı başarırken Perez bir süre devam etse de sonra yarışı bıraktı.

Belçika’da puan kazanan son isim, Toro Rosso’dan Carlos Sainz oldu. Puanı kıl payı kaçıran isim Williams’tan Lance Stroll oldu.

Toro Rosso’dan Daniil Kvyat 12. olurken onu Jolyon Palmer, Stoffel Vandoorne, Kevin Magnussen ve Marcus Ericsson takip ettiler.

Perez’le birlikte yarışı tamamlayamayan isimler Fernando Alonso, Verstappen ve Pascal Wehrlein oldular.

Alonso yarışa çok iyi başlangıç yaparak 7. sıraya kadar yükselse de çok geçmeden arkasından gelen pilotlara geçilmeye başladı. İspanyol sürücü yarışın yarısında pite gelerek erken bırakmış oldu. Verstappen ve Wehrlein ise mekanik sorunla yarışa erken veda ettiler.

Tüm sonuçlar:

Sezonun 13. yarışı ve Avrupa bölümünün son yarışı olan İtalya GP gelecek hafta sonu Monza’da gerçekleşecek.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...