Ferrari Portofino

Share

Frankfurt otomobil fuarı öncesinde Ferrari’den bir sürpriz geldi. İtalyan marka, giriş modeli olan California T’nin yerine geçen yeni modeli tanıttı. Daha güçlü olan otomobilin adı Portofino oldu.

Aracın ortasına doğru uzayan farlar, ince bir splitter, kaputta açılan geniş hava çıkışları, ön çamurlukların arkasında yer alan özel kanallar, büyük difüzör ve tekli yuvarlak stoplarıyla çok şık duran otomobilde metal tavan kullanımı devam etmiş.

İç mekana geçildiğinde orta konsolda sunulan geniş dokunmatik ekranla birlikte ön yolcunun önünde de bir ekran bulundurduğu görülen otomobilin elektrikli ön koltukları, yeni sırtlık şekilleri sayesinde arka yolculara daha fazla diz mesafesi sağlamış.

Kaput altında görev yapan 3.9 litre hacimli V8 motor, çift turbo beslemeye sahip ve 600 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. 0’dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 320 km/s’in üzerinde.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...