En İyi Ekrana Sahip Akıllı Telefon: Samsung Galaxy Note 8

Share

Geçtiğimiz nisan ayında Samsung Galaxy S8’i en yüksek puanla “en iyi ekrana sahip telefon” ilan eden DisplayMate için zirve değişti. En iyi ekrana sahip telefon artık Samsung Galaxy Note8.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan, Note ailesinin en yenilikçi modeli Galaxy Note8, 6,3 inç boyutunda 2960×1440 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekranla geliyor. Telefonda Mobile HDR Premium ekran teknolojisi kullanıyor. Çok daha canlı ve zengin renkler sunan Galaxy Note8, multimedya deneyimini de böylelikle zenginleştiriyor. DisplayMate’ten tam not alan Galaxy Note8 için “test merkezimizde test edilmiş en yenilikçi ve yüksek performans sunan ekran” ibaresi yer alıyor. Öte yandan birebir aynı cümlenin Galaxy S8 incelemesinde geçtiğinden bahsetmekte de fayda var. Galaxy S8 ve Galaxy Note8’in ekranının teknik değerlerinin ise birebir aynı olmadığını belirtelim. Galaxy Note8, DisplayMate’in uyguladığı hemen her testten ya “çok iyi” ya da “mükemmel” derecede puanlar almayı başarıyor.

10nm sekiz çekirdekli işlemciyle gelen Galaxy Note8, 6 GB RAM ile çalışıyor. 64 GB dahili hafıza sunan cihazda her biri 12 MP çözünürlük sunan biri Dual Pixel diğeri telefoto iki arka kamera yer alıyor. Cihazın ön kamerası ise selfie çekimleri için 8 MP çözünürlük sunuyor. Samsung Galaxy Note8’in Türkiye satış fiyatı 4.999 TL.

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...