Gilmore Girls ile sevdiğimiz Alexis Bledel’in etkileyici rolleri

Share

Alexis Bledel, Gilmore Girls dizisindeki performansıyla hepimizin kalbini çalsa da, yıllardır sinema perdesinde ve TV’de de başarılı işlere imza atmakta. Geçtiğimiz haftalarda başlayan roman uyarlaması olan dizi The Handmaid’s Tale’deki performansıyla da oldukça iyi yorumlar almakta.

TV ve beyazperdede görmeyi çok sevdiğimiz Alexis Bledel‘in öne çıkan rollerini listeledik ve The Handmaid’s Tale izlemeye henüz başlamayanlara kısa bir rehber olsun istedik.

1- The Conspirator / 2010

2- Gezgin Pantolon Kardeşliği / 2005

America Ferrera ve Blake Lively’nin de yer aldığı Gezgin Pantolon Kardeşliği filmindeki rolünü hatırlayanlar vardır diye düşünüyoruz…

3- Gilmore Girls 2000 – 2007 / 2016

Rory Gilmore karakteri kuşkusuz onun en özel ve tanınmasını sağlayan rollerinden.

4- The Good Guy / 2009

5- Sin City / 2005

6- Mad Men – 2012

Mad Men’de Beth Dawes karakterine hayat veren Bledel, bu rolle de hayatının aşkına kavuşmuş oldu. Dizide  Pete Campbell  karakterini canlandıran Vincent Kartheiser evli olan Bledel’in bir de dünya tatlısı oğlu var.

7- Jenny’s Wedding – 2015

8- The Handmaid’s Tale / 2017

Dizi Amerika Birleşik Devletleri’nin parçası olan Gilead distopyasındaki totaliter toplum hayatını konu alıyor. Çevresel felaketler ve düşen doğum oranları karşısında, Gilead kadınlara devlet mülkü gibi davranan tutucu bir rejimle yönetilmektedir.

Offred (Elisabeth Moss) son kalan doğurgan kadınlardandır ve Komutan’ın evinde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Hizmetçi kadınlar bu harap edilmiş dünyada popülasyonu arttırmak için cinsel köle olmaya zorlanmıştır. Gilead’daki herhangi birinin casus olabileceği bu korkunç toplumda Offred; Komutanlar, onların acımasız eşleri, evcil Martha’lar ve hizmetçi arkadaşları arasında gidip gelmektedir. Offred’in tek amacı hayatta kalmak ve kendisinden alınan kızını bulabilmektir.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...